Naći model za uvezivanje staža

 • 25.03.2008.
 • Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković i federalni ministar rada i socijalne politike dr. Perica Jelečević razgovarali su danas u Sarajevu s izaslanstvom Saveza samostalnih sindikata BiH, na čelu s predsjednikom Edhemom Biberom.

   

  Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković i federalni ministar rada i socijalne politike dr. Perica Jelečević razgovarali su danas u Sarajevu s izaslanstvom Saveza samostalnih sindikata BiH, na čelu s predsjednikom Edhemom Biberom.
   
  Susret je organiziran radi analize provedbe mjera predviđenih Protokolom potpisanim 11. siječnja ove godine između Vlade FBiH i Sindikata, a glavnina današnjih razgovora odnosila se na uvezivanje staža radnika koji su u procesu stečaja, likvidacije ili privatizacije poduzeća ostali bez posla.
   
  Kako je kazao premijer Branković, zaštita osobnih prava građana, u koje je uključeno i pravo na sve beneficije koje proizilaze iz radnog staža, jedno je od središnjih pitanja kojima se Federalna vlada bavi.
   
  Stoga su sudionici skupa, na prijedlog premijera, dogovorili kako treba izraditi program, utemeljen na instrumentima predviđenim zakonima iz ove oblasti, kojim će biti ponuđeni modeli rješenja problema radnika s neuvezanim stažom. Nakon što program bude konačno usvojen, bit će utemeljeno i zasebno tijelo za njegovu realizaciju.