Ministrica Vlaisavljević uputila čestitke bh. sportistima za sjajne rezultate ostvarene proteklog vikenda

 • 12.02.2024.
 • Ministrica Vlaisavljević uputila čestitke bh. sportistima za sjajne rezultate ostvarene proteklog vikenda

  Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević uputila je u svoje i uime Federalnog ministarstva kulture i sporta, čestitke skijašici Elvedini Muzaferiji za ostvareni rezultat takmičenju u švicarskoj Crans Montani, te karatistima Emini Sipović, Anesu Bostandžiću, Bekiru Grabusu i Aliju Arnautoviću za postignuti uspijeh u Gruziji.

  Muzaferija je ostvarila prvu pobjedu u karijeri u Evropa kupu, drugom po snazi skijaškom natjecanju svijeta i trenutno je na sedmom mjestu u poretku spusta u Evropa kupu sa 138 bodova.

  - Draga Elvedina, obradovani pobjedničkim postoljem koje si vrijednim radom i zaslužila, upućujemo srdačne čestitke uz želju da nastaviš nizati najbolje rezultate. Uvjereni smo da će tvoj trud, tvoji treninzi i ogromna volja doprinijeti nizanju najboljih rezultata – navodi se u čestitki ministrice Vlaisavljević bh. skijašici.

  Karatisti iz Bosne i Hercegovine ostvarili su fenomenalan uspjeh na Evropskom prvenstvu u Gruziji. Ali Arnautović, Emina Sipović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus osvojili su zlatne medalju za kadete, juniore i U-21, u Tbilisiju.

  - Dragi naši: Emina, Anese, Ali i Bekire, upućujemo vam iskrene čestitke za briljantan rezultat i četiri zlata za Bosnu i Hercegovinu. Veliko bravo vama, ali i cijelom timu koji je predano radio, što rezultati s Europskog prvenstva i dokazuju. Ponosni smo na vas i nastavite i dalje sijati zlatnim sjajem - poručila je ministrica Vlaisavljević.