Ministrica Duraković uručila naučnu i stručnu literaturu bibliotekama u Novom Travniku i Travniku

 • 12.02.2024.
 • Ministrica Duraković uručila naučnu i stručnu literaturu bibliotekama u Novom Travniku i Travniku

  Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković boravila je danas u Novom Travniku i Travniku, gdje je uručila donacije knjiga tamošnjim bibliotekama. U saopćenju Ministarstva navode da su kompleti odgovarajuće naučne i stručne literature darovani  Gradskoj knjižnici Novi Travnik, Srednjoškolskom centru i Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi u Travniku, te Zavičajnom muzeju Travnik i Memorijalnom muzeju “Rodna kuća Ive Andrića”.

   

  Ovom prilikom, ministrica Duraković razgovarala je sa upravama i uposlenicima ovih ustanova o saradnji, mogućoj podršci i planiranim projektima

   

  - Posebno nam je drago što imamo priliku podržati ove ustanove i obogatiti njihov bibliotečki fond, podržavajući obrazovanje i kulturu u našoj zajednici. Ovim donacijama omogućit ćemo mladim ljudima pristup vrijednim resursima, potičući njihovu ljubav prema čitanju, učenju i istraživanju - istaknula je ministrica Duraković.

   

  Podsjetila je na kontinuirane napore Ministarstva usmjerene na realiziranje programa i projekata podrške izdavaštvu, te bibliotečkoj djelatnosti.

   

  - Zahvaljujemo se svima koji doprinose ovom projektu, prepoznajući ulogu i značaj izdavačke i bibliotečke djelatnosti, i radujemo se budućim inicijativama koje će nastaviti oblikovati budućnost obrazovanja u našoj zajednici - dodala je ministrica Duraković.

   

  Zahvalila se svim institucijama na gostoprimstvu i istaknula da je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke uvijek otvoreno za buduću saradnje i projekte, saopćeno je iz ovog ministarstva.