Ministrica Alić sutra otvara Multimedijalni centar u Studentskom domu u Zenici

 • 17.12.2007.
 • Obavještavamo vas da će sutra (utorak, 18.12.2007.), federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić otvoriti Multimedijalni centar u Studentskom domu u ZENICI, početak u 12,00 sati (ul. Crkvice 50 u Zenici).
   
  Otvaranjem Centra u Studentskom domu u Zenici studenti će dobiti prostoriju sa komunikacijskom opremom sa besplatnim internet priključkom 24 sata dnevno.

  Riječ je o drugom Multimedijalnom centru čije je otvaranje pomoglo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u ciljuinformatizacije studentskih centara u Federaciji Bosne i Hercegovine i poboljšanja studentskog standarda.

  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je do sada uložilo oko 200.000,00 KM za opremanje multimedijalnih centara u visokoškolskim i naučnim ustanovama, te studentskim domovima.
   

  xxx

   
  Otvaranju Centra  prisustvovat će Zdenka Merdžan, kantonalna ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Sabahudin Ekinović, rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr.Željko Škuljević, prorektor Univerziteta u Zenici, dekani organizacionih jedinica Univerziteta u Zenici, Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona, Husein Smajlović, načelnik općine Zenica, predstavnici Unije studenata Univerziteta u Zenici, predstavnici studenata Studentskog centra u Zenici, poslovni partneri Studentskog centra u Zenici, direktori Javnih kantonalnih preduzeća u Zenici.

  Molimo da medijski pratite ovaj događaj.