Ministrica Alić razgovarala s rukovodstvom Univerziteta u Mostaru o visokom obrazovanju u BiH

  • 27.07.2007.
  • - Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić danas je, nakon sjednice Vlade Federacije BiH, posjetila Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru i sastala se s rektorom prof. dr. Fuadom Æatovićem i prorektorima Univerziteta, saopćeno je iz Ministarstva.

    - Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić danas je, nakon sjednice Vlade Federacije BiH, posjetila Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru i sastala se s rektorom prof. dr. Fuadom Æatovićem i prorektorima Univerziteta, saopćeno je iz Ministarstva.

    Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji u oblasti visokog obrazovanja u BiH, provedbi Bolonjskog procesa na Univerzitetu "Džemal Bijedić" i programima podrške federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke razvoju visokog obrazovanja i nauke.

    "To je ujedno bila i prilika da se ministrica Alić informira o uvjetima u kojima radi Univerzitet "Džemal Bijedić". Alić je istakla da je federalno Ministarstvo obrazovanja i nauke izdvojilo novac za obnovu Fakulteta informacionih tehnologija, podršku učešća na međunarodnim naučnim skupovima i kongresima za zaposlene nastavnike i asistente na Univerzitetu, otkup naučnih knjiga i univerzitetskih udžbenika te za sudjelovanje studenata na studentskim manifestacijama», navodi se.

    U saopćenju se ističe da je u tom susretu razgovarano i o podršci razvoja naučno-nastavnog kadra na Univerzitetu. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će nastaviti da podržava projekte koji doprinose poboljšanju rada i kvaliteti nastavnog procesa tog ali i svih drugih javnih univerziteta u Federaciji BiH.