Ministar Martić u radnoj posjeti Posušju

 • 11.05.2022.
 • Ministar Martić u radnoj posjeti Posušju

  Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Općini Posušje, gdje se sastao s načelnikom Antom Begićem s kojim je razgovarao o budućim projektima, te obećao podršku za one koji budu prioritet u toj općini.

  Razgovarano je o aktivnostima i projektima na prostoru Posušja, koje je finansiralo Fedrealno ministarstvo prostornog uređenja. Riječ je o projektima vezanim za zaštitu područja od bujičnih voda i rješavanju odvodnje, zaštiti nacionalnih spomenika i utopljavanju zgrada radi uštede energije.

  Kada je riječi i o budućim projektima planiranim u Posušju, ova općina će aplicirati na Javni poziv Federalnog ministarstva koji je u toku, a za koje očekuje značajnu podršku ovog ministarstva.

  Načelnik Begić zahvalio je ministru Martiću na podršci koju je Federalno ministarstvo do sada pružalo. Naglasio je da je prošle godine ovo ministarstvo pomoglo u projektu zaštiea područja platoa nove Osnovne škole fra. Petar Bakula i naselja jugozapadno od škole od bujičnih voda. Također, ministar Martić je posjetio školu koja bi od sljedeće školske godine trebala djeci otvoriti svoja vrata.

  Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačkog kantona Miroslav Ramljak, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Ivica Pavković, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damir Jurišić i direktor Osnovne škole "Ivan Mažuranić" Zvonimir Širić, prenosi Fena.