Ministar Lokmić u posjeti Žepi: Podrška demobilisanim borcima i povratnicima

  • 13.09.2023.
  • Ministar Lokmić u posjeti Žepi: Podrška demobilisanim borcima i povratnicima

    Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić danas je boravio u Žepi, gdje se sastao sa demobilisanim borcima koji žive na ovom području. Iz Ministarstva je saopćeno da je tokom posjete ministar Lokmić obišao i lokacije projekata čiju izgradnju i održavanje je podržalo ovo federalno ministarstvo.

    Federalni ministar u razgovoru sa demobilisanim borcima i povratnicima u Žepi naglasio je da je Ministrastvo prisutno na ovim prostorima i pomaže putem više projekata, pokušavajući na taj način ljudima koji su se vratili u svoje domove olakšati život.

    - U Srebrenici i Žepi, koje su simbol stradanja, podržavamo projekte koji su od značaja za zajednicu i na taj način želimo poboljšati kvalitet života. Čuvanje od zaborava nevino stradalih naša je stalna obaveza i naš zalog za budućnost. Također, moramo svi raditi na izgradnji države Bosne i Hercegovine, da stvorimo ambijent našoj djeci da ostaju, žive i rade u svojoj domovini – kazao je ministar Lokmić.

    Ovom prilikom posjetio je i područno odjeljenje osnovne škole u Žepi u koje je ove godine upisan jedan prvačić, te mu uručio školski pribor i poželio sretno i uspješno školovanje. Također, ministar Lokmić je položio cvijeće na Centralno spomen-obilježje koje čuva sjećanje na 457 poginula Žepljaka, a koji su dali živote za odbranu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.