Ministar Lokmić razgovarao sa predstavnicima koordinacija boračkih organizacija o nastavku rješavanja problema ove populacije

  • 17.05.2023.
  • Ministar Lokmić razgovarao sa predstavnicima koordinacija boračkih organizacija o nastavku rješavanja problema ove populacije

    Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, održao sastanak s predstavnicima koordinacija boračkih/braniteljskih organizacija/udruga  ARBiH i HVO na kojem je razgovarano o nastavku rješavanja problema ove populacije. 

    Prema riječima ministra Lokmića, sastanak je prvi u nizu planiranih i nastavit će se održavati u skladu sa potrebama. Nastojat ćemo sve uraditi kako bi boračka populacija bila zadovoljna.

    - Cilj je poboljšati i materijalno stanje, pogotovo porodicama šehida i poginulih boraca/branitelja, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca-demobiliziranih branilaca, i dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica. Primjenjivat će se postojeća zakonska legislativa iz nadležnosti Ministarstva, a prema potrebi unaprijeđivati. Naredne aktivnosti bit će usmjerene na neke od bitnijih ovlasti, kao što je osiguranje ostvarenih prava i poboljšanje pravičnog statusa boračke populacije, naravno u skladu s njihovim potrebama i realnim mogućnostima Ministarstva.  

    - Samo zajedničkim djelovanjem nastavit ćemo očuvati, poboljšavati i unaprijediti status ove značajne kategorije našeg društva – istakao je ministar Lokmić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.