Ministar Lokmić prisustvovao godišnjici i otkrivanju spomenika poginulim policajcima u Jablanici

  • 22.09.2023.
  • Ministar Lokmić prisustvovao godišnjici i otkrivanju spomenika poginulim policajcima u Jablanici

    Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić danas je prisustvovao obilježavanju 32. godišnjice mobilizacije policije RBiH i otkrivanju spomenika poginulim policajcima SJB Jablanica u odbrambeno-oslobodilačkom ratu '92-'95. godine.

    Iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je saopćeno da je ministar Lokmić položio cvijeće na novootvorenom spomen-obilježju poginulim policajacima kao i na Centralnom spomen-obilježju poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu '92-'95. godine.

    - Održavanje ovakvih obilježavanja predstavlja kontinuitet postojanja, ne samo države Bosne i Hercegovine, nego hrabrosti i časti naših jedinica koje su se borile cijelom teritorijom Bosne i Hercegovine. Današnji spomenik poginulim policajcima, kao i svaki drugi širom naše domovine, predstavlja obilježje kojim budućim generacijama dajemo jasnu poruku i podsjetnik o našoj istrajnoj borbi i ponosu - istakao je ministar Lokmić.

    Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja ove godišnjice uručene su spomen značke članovima porodice poginulih policajaca, a ministru Lokmiću je uručena Zahvalnica za nesebičan doprinos i pomoć u izgradnji spomen-obilježja policajcima poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 92-95. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.