Ministar Lokmić posjetio Žepče

 • 15.05.2024.
 • Ministar Lokmić posjetio Žepče

  Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić posjetio je općinu Žepče gdje se sastao s predstavnicima koordinacije boračkih udruženja. Sastanak je održan u prostorijama ovog udruženja u Žepču.

   

  U saopćenju Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata navode da je ministar Lokmić s predstavnicima udruženja položio cvijeće i odao počast na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u Žepču. Također, posjetili su Spomen sobu šehidima Općine Žepče 1992-95., smještenu u kući djetinstva književnika Nedžada Ibrišimovića. Ova spomen soba šehidima sadrži fotografije i razne eksponate 242 Bošnjaka sa prostora ove općine koja su u periodu od 1992. do 1995. godine dali živote za slobodu domovine Bosne i Hercegovine.

   

  - Kontinuiranom saradnjom sa predstavnicima boračkih udruženja Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane na području cijele Bosne i Hercegovine održavam redovne sastanke s ciljem poboljšanja i unapređenja statusa ove značajne kategorije bh. društva. Svaki borac je svetinja i priča za sebe i pomoći ću svakome od njih da riješi ili dijelom ublaži problem - istakao je ministar Lokmić.

   

  Tokom posjete Žepču ministar Lokmić se u prostorijama HVIDRA-e sastao s predstavnicima HVO-a Žepče. Ovom prilikom razgovarano je o problemima sa kojima se susreću branioci i načinu njihovog rješavanja, saopćeno je iz ovog federalnog ministarstva.