Ministar Lakić sa predstavnicima penzionera „Zraka“: Kompaniju smo spasili od zatvaranja, nećemo ni od penzionera odustati

  • 16.09.2024.
  • Ministar Lakić sa predstavnicima penzionera „Zraka“: Kompaniju smo spasili od zatvaranja, nećemo ni od penzionera odustati

    Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić razgovarao je danas sa predstavnicima penzionera kompanije „Zrak“ d. d. Sarajevo, s ciljem da se što prije dođe do rješenja njihove problematike.

    - Moja vrata uvijek su otvorena za radnike, za one koji su svoj životni vijek proveli u industriji. Mnoga obećanja su dobili, ostala su neispunjena, ali to nije način na koji radim ja i ovo Ministarstvo. Mi smo spriječili zatvaranje „Zraka“ koji danas posluje, ima ugovore, radnike sa redovnim primanjima. Učinit ćemo sve da i za penzionere nađemo rješenja -naglasio je ministar Lakić.

    Kazao je da ovakvim sastancima i razgovorima Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo pružaju otvorenu ruku saradnje.

    - Intenzivirat ćemo aktivnosti na rješavanju izvršenja sudskih presuda, odnosno stečajnog postupka. Dok se ovaj problem ne riješi svake sedmice do podne izvijestit ćemo nekadašnje radnike šta smo uradili u tom pravcu. Nema više odgađanja. „Zrak“ smo spasili od zatvaranja, nećemo ni ljude koji su ga izgradili ostaviti na ulici - poručio je ministar Lakić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.