Ministar Isak na svečanosti povodom Dana policije MUP-a ZDK-a

 • 15.05.2024.
 • Ministar Isak na svečanosti povodom Dana policije MUP-a ZDK-a

  Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je danas centralnoj svečanosti povodom obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko - dobojskog kantona. Svečanosti je prisustvovao i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić.

   

  - Uime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova upućujem vam iskrene čestitke povodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Želim da i u budućnosti uspješno služite našim građanima štiteći njihove živote i imovinu, jer je zadatak svih nas da pružimo sigurnost i stabilnost svim građanima Bosne i Hercegovine, a to najbolje možemo ostvariti zajedničkim djelovanjem i saradnjom. Također, ovo je prilika da se sjetimo i odamo počast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu. Sretan vam Dan policije i budite ponosni što ste kao policajci hrabri i požrtvovani i što služite narodu - rekao je ministar Isak.

   

  U saopćenju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova navode da su ovom prilikom saopćeni rezultati pojedinačnih i ekipnih takmičenja u streljaštvu, odbojci, malom nogometu, stonom tenisu i šahu, a koja su ranije održana u okviru obilježavanja Dana policije MUP-a ZDK-a.

   

  Također su dodjeljena kolektivna priznanja organizacionim jedinicama Ministarstva, te pojedinačna priznanja i nagrade službenicima, saopćeno je iz Ministarstva.