Ministar Hrnjić razgovarao s predstavnicima proizvođača, prerađivača, otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća i povrća u FBiH

 • 19.09.2023.
 • Ministar Hrnjić razgovarao s predstavnicima proizvođača, prerađivača, otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća i povrća u FBiH

  Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u sjedištu Ministarstva razgovarao s predstavnicima proizvođača, prerađivača, otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine.

   

  Na sastanku su razmatrana aktuelna pitanja iz oblasti proizvodnje, otkupa, prerade, prodaje i izvoza jagodičastog voća i povrća s posebnim osvrtom na potrebu dodjele novčanih podrški za ovu vrstu proizvodnje.

   

  Kako je istaknuto u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ministar Hrnjić iskazao je opredijeljenost da se ovom sektoru pomogne.

   

  Najavio je da će u programu novčanih podrški za narednu godinu ova grana poljoprivredne proizvodnje biti prepoznata i ravnopravno tretirana kao i ostale poljoprivredne proizvodnje. Također, dodao je da će za ovu godinu pokušati iznaći rješenja u vidu preraspodjele određenih sredstava, a s ciljem podrške ovoj proizvodnji.