Ministar Hrnjić će u Bihaću prisustvovati obilježavanju Svjetskog dana šuma

 • 15.03.2024.
 • Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještava da će  federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić u srijedu 20. marta u Bihaću prisustvovati aktivnostima koje se organiziraju povodom obilježavanja 21. marta, Svjetskog dana šuma.

  - Programom obilježavanja Svjetskog dana šuma predviđeno je održavanje niza aktivnosti koje će ove godine biti realizirane u Bihaću u organizaciji Šumsko-privrednog društva „Unsko-sanske šume“ i „Nacionalnog parka Una“. U prostorijama ŠPD „Unsko-sanske šume“ s početkom u 10 sati održat će se konferencija i prezentacija na temu „Šume i inovacije - nova rješenja za bolji svijet“, te osvrt na predloženi tekst Zakona o šumama u FBiH i Zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog iukrasnog drveća i grmlja u FBiH. Planiranim aktivnostima u 11 sati predviđena je akcija pošumljavanja na lokalitetu Lipe, a u 12 sati obilazak Nacionalnog parka „Una“. Pozivamo medije da poprate navedene aktivnosti i time daju svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana šuma - saopćilo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

  S tim u vezi, u saopćenju Ministarstva su precizirani svi planirani termini održavanja aktivnosti 20. marta u Bihaću:
  Od 10:00 do 11:00 sati - Konferencija povodom Svjetskog dana šuma u ŠPD „Unsko-sanske šume“ (Bosanska 16, Bihać)
  Od 11:00 do 12:00 sati - Akcija pošumljavanja na lokalitetu Lipe, Bihać (obezbijeđen prijevoz za predstavnike medija ispred ŠPD „Unsko-sanske šume“ Bihać)
  Od 12:00 do 13:00 sati - Posjeta Nacionalnom parku “Una” (obezbijeđen prijevoz za predstavnike medija ispred ŠPD „Unsko-sanske šume“ Bihać)

   U 10:45 sati planirane su izjave za medije.

   Molimo da medijski pratite ovaj događaj!