Ministar Herceg na konferenciji u Beogradu

 • 09.10.2007.
 • Federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg će, u sklopu izaslanstva Bosne i Hercegovine, sudjelovati u radu Šeste ministarska konferencije “Okoliš za Europu”, koja će se od 10. do 12. listopada 2007. godine održati u Beogradu.

  Federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg će, u sklopu izaslanstva Bosne i Hercegovine, sudjelovati u radu Šeste ministarska konferencije “Okoliš za Europu”, koja će se od 10. do 12. listopada 2007. godine održati u Beogradu.

  Sudionici su ministri i šefovi iz 56 zemalja UNECE (Ekonomsko povjerenstvo Ujedinjenih naroda za Europu) iz regije, uz Kanadu, SAD i Izrael, predstavnike međunarodnih organizacija i institucija, nevladinih organizacija, medija, poslovnog sektoa i sl.

  Cilj je osiguranje zajedničke platforme za suradnju na poboljšanju stanja okoliša, odnosno smanjenje zagađenja, kao i minimiziranje štete u okolišu i izbjegavanje ugrožavanja životne sredine budućih generacija.

  Posebna aktivnost vodit će se radi usvajanja dokumenta o jačanje regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi u oblasti klimatskih promjena.

  Bosna i Hercegovina se na ovim konferencijama prvi puta pojavila 2003. godine u Kijevu.