Ministar Delić sa predstavnicima Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo

 • 29.03.2024.
 • Ministar Delić sa predstavnicima Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo

  Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić razgovarao je danas sa predsjednikom Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo Nevenkom Novotnim o važnosti podrške koju udruženje pruža za svojih 307 članovima kroz različite programe.

  Ministar je pohvalio predstavnike udruženja u nastojanjima da dostojanstveno obilježe 40 godina rada udruženja, te naglasio da će Ministarstvo biti podrška u skladu sa nadležnostima.

  - Iskusiti život s cerebralnom paralizom znači suočiti se s izazovima i preprekama koje svakodnevno prate ovaj invaliditet. Osobe s cerebralnom paralizom rađaju se s oštećenjem pokreta i mišićne kontrole, što utječe na njihovu sposobnost kretanja, govora i neovisnosti. Ovaj specifičan invaliditet zahtijeva kontinuiranu podršku i njegu kako bi se olakšao svakodnevni život. Upravo zato je Udruženje osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo od neprocjenjive važnosti – saopćeno je iz Ministarstva.

  Dodaju da kroz programe podrške, udruženje članovima pruža neophodnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima, rehabilitaciji i socijalnoj integraciji. Njihova predanost i posvećenost osiguravaju da njihovi članovi imaju podršku i resurse potrebne za prevladavanje izazova s kojima se suočavaju.

  - Uskoro će obilježiti jubilej 40 godina rada, što je prilika da se osvrnemo na njihovu izvanrednu predanost i doprinos zajednici i nadamo se, svako u okviru svojih mogućnosti, zajedno nastavimo pružati podršku i osigurati da svaka osoba s cerebralnom paralizom dobije potrebnu pažnju i podršku koja im je potrebna za dostojanstven život - saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.