Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sutra predstavlja digitalizaciju sistema socijalne zaštite

  • 22.04.2024.
  • Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava da će sutra (23. aprila/travnja 2024. godine) s početkom u 11:00 sati, u hotelu Ibis Styles (ul. Džemala Bijedića 169a, III sprat, sala Igman) biti predsavljena „Digitalizacija sistema socijalne zaštite: Put prema lakšem ostvarivanju prava“, te obilježeno 365 dana mandata ministra Adnana Delića u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike.

    Ovaj događaj biće otvoren uvodnim obraćanjima ključnih aktera koji su obilježili rad Ministarstva u proteklih 365 dana, među kojima su federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, rezidentna koordinatorica UN-a za BiH Ingrid Macdonald, te predstavnik Delegacije Evropske unije u BiH Gianluca Vannini.

    U okviru događaja biće prikazan i video "Pogled unazad, korak u budućnost", te prezentacija projekata digitalizacije (aplikacije e porodilja i nove redizajnirane web stranice Ministarstva) koje provodi Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

    Na press konferenciji, koja će biti upriličena u 11:00 sati, medijima će se obratiti federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Ingrid Macdonald i šef odjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Gianluca Vannini, a uime šefa delegacije EU u BiH Johana Sattlera.

    Molimo da medijski pratite događaj.