Завршна свечаност пројекта “Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у БиХ”

 • 28.11.2022.
 • Завршна свечаност пројекта “Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у БиХ”

  Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове ће, поводом завршетка пројекта “Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини” (ЦИЛАП), 30.11.2022. године, у Мостару организирати завршну свечаност.

  Ријеч је о дугорочном пројекту чији је циљ био повећање учинковитости и поузданости процедура у земљишној администрацији Босне и Херцеговине. Резултат је сурадње Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Лантмäтериета (Шведска управа за мапирање, катастар и упис права), уз подршку Велепосланства Шведске у Босни и Херцеговини и Шведске агенције за међународну сарадњу и развој (Сида). Такођер, овај пројект проведен је у блиској синергији с различитим заинтересираним странама, те је ојачао капацитете институција и остварио значајне резултате у областима адресног и регистра цијена некретнина, геодетске инфраструктуре, информационих технологија, као и дигиталног архива. 

  Завршна свечаност ће окупити руководитеље, службенике, консултанте, представнике пројектних партнера и институција укључених у земљишну администрацију у БиХ и активности пројекта. То ће бити и прилика за захвалу свим учесницима у пројектним активностима на огромном залагању у оба бх. ентитета, а који су дали веома значајан допринос да донација Краљевине Шведске буде учинковита и резултира бољом услугом свим интересним групама, а посебно грађанима БиХ кроз модернизацију земљишне администрације и развој е-сервиса.

  На свечаности присутнима ће се обратити велепосланица Шведске у Босни и Херцеговини Јоханна Стрöмqуист, директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић и директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске Драган Станковић, те градоначелник Мостара Марио Кордић.

  Из Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове саопћили су да ће свечаност бити одржана у уприличена у сриједу, 30.11.2022. године, с почетком у 11:30 сати, у хотелу Мостар, а планирано је и претходно обраћање медијима у 11:00 сати.