У Завидовићима 16 породица усељено у нове станове

 • 25.11.2022.
 • У Завидовићима 16 породица усељено у нове станове

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић присуствовао је у Завидовићима уручењу кључева за 16 породица које долазе из социјално осјетљивих категорија.  

   

  Овом приликом министар Рамић захвалио је Градској управи Завидовића на преданом раду и доброј сарадњи на завршетку овог пројекта. Истакао је да је до сада, поред Завидовића, на подручју Федерације БиХ у оквиру Регионалног стамбеног програма изграђено 1.017 стамбених јединица, од чега 704 индивидуална објекта и 313 стамбених јединица.

   

  Иначе, Федерално министарство расељених особа и избјеглица имплементира Регионални стамбени програм, а изградњу стамбеног објекта за који су уручени кључеви финансирала је Развојна банка Вијећа Европе.

   

  - Данас смо посебно сретни, на Дан државности наше домовине симболично трајно збрињавамо 16 породица у потреби – рекао је министар Рамић.

   

  Додао је да су тренутно активна три подпројеката, од којих БиХ2 и БиХ5 подразумијевају изградњу индивидуалних стамбених објеката, а подпројект БиХ6 изградњу стамбених јединица по моделу непрофитног социјалног становања.  

   

  - У току је изградња 198 стамбених јединица и то 37 индивидуалних стамбених објеката и 162 стамбене јединице, који се реализирају на подручју Града Чапљине, те опћина Кључ, Босанска Крупа, Калесија, Кладањ, Оџак, Орашје и Вогошћа - истакао је министар Рамић.

   

  Уручењу кључева присуствовао је и градоначелник Завидовића Хашим Мујановић.

   

  - Контрибуција Града  Завидовићи подразумијева додјелу земљишта (парцеле) за изградњу вишестамбеног објекта као и издавање урбанистичке сагласности, грађевинске дозволе, те трошкове техничког пријема, издавање употребне дозволе и друге потребне документације, као и осигурање средстава за комплетну инфраструктуру (прикључак на нисконапонску мрежу, водоводну и канализациону мрежу. Захваљујем Министарству и донаторима, а посебно радост дијелимо с породицама које од данас имају мјесто којег могу звати домом – рекао је Мујановић, саопћено је из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.