У понедјељак пресс конференција поводом потписивања Меморандума о сарадњи

 • 24.06.2022.
 • Из Гендер центра Федерације БиХ обавјештавају да ће у понедјељак (27. јуна/липња 2022. године) у сједишту Владе ФБиХ у Сарајеву (ул. Хамдије Чемерлића бр. 2) с почетком у 11:30 сати бити одржана пресс конференција у оквиру пројекта “Економско и социјално оснаживање жена, жртава насиља у породици”, којег финансира Европска унија.

  Представницима медијима обратит ће се директорица Гендер центра ФБиХ Ана Вуковић,  директорица Федералног завода за запошљавање Хелена Лончар, службеник за политичка питања ЕУД/ЕУСР Алессандро Де Гиацомо, директорица УГ Будућност Модрича Гордана Видовић, те директорица Фондације ИНФОХОУСЕ Сарајево Џенана Алађуз.

  Овом приликом бит ће и потписан Меморандум о сарадњи, чиме ће бити озваничена међуинституционална сарадња на унапређењу приступа финансијама и програмима за покретање бизниса жена, жртава породичног насиља.

  Такођер, бит ће представљени кључни стандарди који уређују питање економског оснаживања жртава насиља у породици, као и резултати анализе постојећих програма, те препоруке за унапређење економског оснаживања ове рањиве и маргинализиране популације.

  Из Гендер центра истичу да пројекат “Економско и социјално оснаживање жена, жртава насиља у породици” проводе Фондација ИНФОХОУСЕ из Сарајева и УГ Будућност из Модриче, а његов основни циљ је допринос реализацији обавеза БиХ из Конвенције Вијећа Еуропе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици, Закона о заштити од насиља у породици, те нацрта нове седмогодишње Стратегије за превенцију и борбу против насиља у породици 2021-2027. 

  Молимо да медијски пратите овај догађај!