Терзо присуствовао обиљежавању 30. годишњице 5. Корпуса Армије РБиХ

 • 21.10.2022.
 • Терзо присуствовао обиљежавању 30. годишњице 5. Корпуса Армије РБиХ

  Помоћник федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата Мирза Терзо у Бихаћу је присуствовао свечаном обиљежавању 30. годишњице  од формирања 5. Корпуса Армије Републике Босне и Херцеговине. 

  Обиљежавање овог јубилеја почело је пријемом ратних команданата код премијера Унско-санског кантона, на којем су били и градоначелници и начелници градова и опћина овог кантона.

  - Ово је прилика за подсјећање на улогу и значај 5. Корпуса Армије РБиХ у очувању интегритета, независности и цјеловитости Босне и Херцеговине, али и на све оне који су дали своје животе за одбрану наше домовине.  Својим присуством данас потврђујемо да се не смије заборавити часна и достојанствена борба бранилаца наше домовине, а посебно Петог корпуса – поручио је помоћник Терзо.

  Овом приликом упутио је и уиме премијера Федерације Фадила Новалића честитке свим припадницима Петог корпуса.

  Терзо је присуствовао и Свечаној академији поводом три деценије од оснивања Петог корпуса.

  Делегације су положиле цвијеће и одале почаст на централном шехидском мезарју Хумци, затим католичком гробљу у Жегару, као и мезарима др. Ирфана Љубијанкића, првог министра вањских послова РБиХ, и мајора Адила Бешића, команданта 2. батаљона 502. Витешке бригаде и носиоца највишег ратног признања “Златни љиљан”, те на споменику браниоцима Бихаћа, саопћено је из Федералног министарства.