Терзо на обиљежавању Дана сјећања на све фочанске шехиде и невино убијене жртве

 • 07.08.2022.
 • Терзо на обиљежавању Дана сјећања на све фочанске шехиде и невино убијене жртве

  Помоћник федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата Мирза Терзо данас је присуствовао обиљежавању Дана сјећања на све фочанске шехиде и невино убијене жртве током агресије на Босну и Херцеговину, као и обиљежавању 80 и 30 година од злочина над Бошњацима с простора опћине Фоча. Обиљежавање је одржано у организацији Удружења жртава рата Фоча 92-95 и Фондације „Правда“.

  Терзо је у свом обраћању нагласио да је требамо бити поносни на своју државу и пут који смо прошли, те чувати Босну и Херцеговину која је наша једина домовина.

  - На нама и генерацијама које долазе је обавеза да чувамо истину о нашој праведној борби и да не дозволимо да та истина икада буде угрожена - рекао је помоћник Терзо.

  Додао је да се за домовину морамо борити свакога дана, као и да нећемо пристати на заборав због свих изгубљених бораца Армије РБиХ и сваке невине жртве.

  - Дубином трагедије која нам се догодила можемо измјерити нашу обавезу према будућим нараштајима с циљем да се мир сачува и зло више никада не понови – рекао је Терзо.

  Такођер, истакао је да су обиљежавање 80 и 30 година од злочина над Бошњацима с простора опћине Фоча, те премијерно приказивање документарног филма аутора и продуцента Авде Хусеиновића „Фоча црна кутија зла“ доказ да се истина која се на овом простору десила остати трајно забиљежена.