Рамић у Зворнику: Обнова кућа за 21 повратничку породицу

 • 10.08.2022.
 • Рамић у Зворнику: Обнова кућа за 21 повратничку породицу

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић је у Градској управи Града Зворника присуствовао потписивању уговора о додјели грађевинског материјала повратничким породицама за изградњу и реконструкцију стамбених објеката.

   

  Потписивању и додјели уговора, поред одабраних корисника, присуствовао је и градоначелник Зворника Зоран Стевановић. 

   

  Федерално министарство расељених особа и избјеглица подржало је 21 повратничку породицу кроз додјелу неопходног грађевинског материјала.

   

  - Одабрани корисници су се пријавили на јавни позив, испунили критерије и стекли услове за данашње потписивање уговора. Министарство је осигурало грађевински материјал за 21 породицу, укупне вриједности око 300 хиљада КМ, а Градска управа  је помогла у административном дијелу и прикупљању неопходне документације, док ће корисници уградити грађевински материјал. Стамбени минимум је први предуслов за добровољни повратак и живот на свом огњишту. Ово је плод дугогодишње добре сарадње с градоначелником Стевановићем и Градском управом. У фази смо реализације и неколико важних инфраструктурних пројеката, гдје смо обухватили већину повратничких мјесних заједница. Разговарали смо данас и о будућим пројектима од значаја за ову локалну заједницу, чију реализацију планирамо до краја текуће године - изјавио је министар Рамић.

   

  Градска управа континуирано пружа услуге повратницима у Зворнику. 

   

  - Двадесет и један кров више у нашем граду. Исто толико породица ће добити трајно ријешено стамбено питање. Сваке године с Министарством имплементирамо око милион КМ у нашу средину. Настављамо у духу добре сарадње која ће значити конкретну и директну помоћ људима који живе у Зворнику – истакао је градоначелник Стевановић.

   

  Повратник у насеље Пахљевићи код Зворника је Енсад Мустафић, чију је породичну кућу прије неколико захватио пожар. Из Федералног министарстава су одмах најавили помоћ и данас је потписао уговор о донацији.

   

  - У једној ноћи смо остали без крова над главом. Пожар је прогутао пола куће. Истог дана сам добио обећање да ће Министарство санирати дио штете и данас сам сазнао да ћу добити материјал за цијели кров. Не требам говорити шта ми то значи. Помоћ је благовремено дошла. Надам се да ћу до зиме завршити радове -  казао је Мустафић, саопћено је из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.