Рамић у Новом Горажду, уговори за обнову и изградњу осам повратничких домова

 • 10.09.2022.
 • Рамић у Новом Горажду, уговори за обнову и изградњу осам повратничких домова

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић присуствовао је потписивању уговора којима је осам повратничких породица у Новом Горажду добило донацију за изградњу и реконструкцију кућа.

   

  Федерално министарство  расељених особа и избјеглица кроз програм изградње и реконструкције стамбених јединица пружа подршку повратницима у остваривању стамбеног минимума у повратничким срединама.

   

  - Велики је интерес људи за обновом њихових пријератних домова. На јавне позиве које расписујемо периодично јави се и до 5.000 апликаната. Ограничени смо буџетом, али стигнемо урадити скоро у свакој опћини по неколико кућа. Осам породица  у Новом Горажду ће завршити реконструкцију својих стамбених јединица. Министарство је осигурало грађевински материјал, а породице ће уградњу истог. Важно је истаћи и добру сарадњу са овом локалном заједницом – рекао је министар Рамић.

   

  Уговор о додјели грађевинског материјала потписала је и Богданић Сабија, самохрана мајка двоје дјеце. Истакнула је да ће донирани материјал искористити за завршетак реконструкције стамбеног објекта и тиме трајно ријешити стамбено питање.

   

  Потписивању уговора присуствовао су и начелница опћине Ново Горажде Мила Петковић и предсједник Скупштине Ибрахим Дрљевић, саопћено је из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.