ПУФБиХ: У 26 контрола запечаћено пет објеката

 • 01.02.2023.
 • ПУФБиХ: У 26 контрола запечаћено пет објеката

  Из Порезне управе Федерације БиХ саопћено је да су инспектори Кантоналног порезног уреда Нови Травник јучер извршили 26 инспекцијских надзора на подручју Влашића, Фојнице и Бусоваче којим су били обухваћени порезни обвезници који обављају туристичко-угоститељску и трговинску дјелатност. Предмет контрола била је провјера поштивања Закона о фискалним системима и ангажовање непријављених радника.

   

  У току контрола инспектори Порезне управе открили су 14 непријављених радника, три порезна обвезника која су обављала дјелатност без одобрења за рад, четири порезна обвезника који нису имали фискализирани фискални уређај и 12 порезних обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја.

   

  Због утврђених неправилности запечаћено је пет објеката и издато 17 прекршајних налога са укупно изреченим казнама у износу од 50.850 КМ.

   

  Из Порезне управе ФБиХ наглашено је да ће бити настављене активности инспекцијског надзора на контроли законитости пословања порезних обвезника и спречавању сиве економије и у наредном периоду, а посебно у мјестима која посјећује значајан броју гостију. Такођер, из ове управе позивају порезне обвезнике код којих су утврђене неправилности да ускладе своје пословање и да поштују законе како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима.