ПУФБиХ: На подручју ЗХК запечаћено 16 објеката

 • 29.08.2022.
 • ПУФБиХ: На подручју ЗХК запечаћено 16 објеката

  Порезна управа Федерације БиХ саопћила је да су инспектори ове управе, у периоду од 23. до 28.8.2022. године, на подручју Љубушког, Груда, Посушја и Широког Бријега извршили 64 инспекцијске контроле којима су били обухваћени приређивачи игара на срећу, као и порезни обвезници који обављају дјелатност трговине, угоститељства, пекарства и друге услужне дјелатности.

  У извршеним контролама откривено је 17 непријављених радника, 20 обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја и два објеката који су обављали дјелатност без одобрења за рад надлежног органа.

  Због утврђених неправилности запечаћено је 16 објеката, те су у 33 случаја издати прекршајни налози у укупном износу од 74.900 КМ.

  Из Порезне управе истичу да ће наставити активности инспекцијског надзора на контроли законитости пословања порезних обвезника и спречавању сиве економије и у наредном периоду, те позивају порезне обвезнике код којих су утврђене неправилности да ускладе своје пословање и да поштују законе како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима.

  Порезна управа je позвала грађане да, уколико имају сазнања о раду на црно, али и другим неправилностима, да пријаву могу анонимно доставити путем е-маила: сиваекономија@фпу.гов.ба и примједбе@фпу.гов.ба, СМС поруке на број мобитела 061 724 610, бесплатног позива на број 080 020 333 и поште на адресу Хусрефа Реџића 4, Сарајево, уз назнаку „Неправилности“, саопћено је из Порезне управе Федерације БиХ.