БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

ПУФБиХ: На подручју УСК изречене казне у износу од 25.800 КМ

 • 10.10.2022.
 • ПУФБиХ: На подручју УСК изречене казне у износу од 25.800 КМ

  Порезна управа Федерације БиХ саопћила је данас да су инспектори Кантоналног порезног уреда Бихаћ, извршили 15 инспекцијских контрола у четвртак, 6. октобра, којима су били обухваћени порезни обвезници који обављају дјелатност трговине, угоститељства, пекарства и остале услужне дјелатности.

  Контроле су извршене на подручју  Бихаћа, Цазина, Санског Моста и Бужима с циљем провјере законитост рада, запошљавање радника на црно, провјере поштивање Закона о фискалним системима и Закона о доприносима.

  У извршеним контролама код 13 порезних обвезника утврђене су неправилности у пословању. Откривено је девет непријављених радника и седам порезних обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја.

  Због утврђених неправилности донесено је седам рјешења о привременој забрани обављања дјелатности печаћењем пословних просторија и издато 15 прекршајних налога са укупно изреченим новчаним казнама у укупном износу од  25.800 КМ.

  Из Порезне управе истичу да ће наставити активности инспекцијског надзора на контроли законитости пословања порезних обвезника и спречавању сиве економије и у наредном периоду, те позивају порезне обвезнике код којих су утврђене неправилности да ускладе своје пословање и поштују законе како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима, саопћено је из ове управе.