ПУФБиХ: На подручју ТК због утврђених неправилности запечаћен 21 објект

 • 20.03.2023.
 • ПУФБиХ: На подручју ТК због утврђених неправилности запечаћен 21 објект

  Из Порезне управе ФБиХ саопћено је да су инспектори Кантоналног порезног уреда Тузла извршили 40 инспекцијских надзора, којима су били обухваћени порезни обвезници који обављају пекарску, угоститељску, трговачку, као и друге производне и услужне дјелатности.

   

  Контроле су 18.3.2023. године извршене на подручју Калесије, Грачанице, Кладња, Сапне, Сребреника, Тузле и Живиница, с циљем провјере поштивања Закона о фискалним системима и запошљавања радника на црно.

   

  У овим контролама инспектори Порезне управе открили су осам обвезника који су обављали рад без одобрења надлежног органа, 22 непријављена радника и девет обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја.

   

  Због утврђених неправилности запечаћен је 21 објект и издата су 32 прекршајна налога са укупно изреченим казнама у износу од 86.650 КМ.

   

  Из ове управе истичу да ће наставити активности инспекцијског надзора на контроли законитости пословања порезних обвезника и спречавању сиве економије и у наредном периоду, те позивају порезне обвезнике код којих су утврђене неправилности да ускладе своје пословање и поштују законе како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима, саопћено је из Порезне управе ФБиХ.