Премијер Новалић: Опћина Травник добро користи трансфере новца с федералног нивоа

 • 15.08.2022.
 • Премијер Новалић: Опћина Травник добро користи трансфере новца с федералног нивоа

  Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић је приликом данашње посјете Травнику рекао да Влада Федерације БиХ прати реализацију неколико важних пројеката у тој опћини и Средњобосанском кантону.

   

  - Један од њих је свакако школа; то је била велика неријешена рана у Травнику, али се пројект завршава и колико видим, дјеца се усељавају већ у септембру, што је знак да смо заједно ми, опћина Травник и кантон успјели у том великом пројекту - рекао је премијер Новалић.

   

  Као други, навео је један од највећих регионалних пројеката у водоснабдијевању Плава вода, чији ток реализације такођер занима Владу ФБиХ.

   

  - Треће, свакако имамо трансфере нижим нивоима власти и знамо да их опћина Травник нарочито добро користи за побољшање инфраструктуре – комуналне, водоводне, путовне – рекао је федерални премијер.

   

  Уиме Владе ФБиХ, он је изразио задовољство јер се новац с федералног нивоа, који долази на ово подручје, користи изванредно на добробит свих грађана.

   

  Начелник Опћине Травник Кенан Даутовић рекао је да би данашња посјета федералног премијера била вијест да се не ради о редовним активностима јер је за Даутовићевог мандата, ово већ трећа радна Новалићева посјета Средњобосанском кантону, односно Травнику.

   

  - Увјеравам сваког да се не ради о предизборној причи већ о редовној пажњи Владе ФБиХ Средњобосанском кантону, а посебно опћини Травник - рекао је Даутовић.

   

  Додао је да је, осим тема о којима је премијер говорио, током данашње посјете било ријечи о још једној врло важној теми која се тиче садашњости, а још више будућности – радно-пословним зонама на овом подручју.

   

  - Премијера смо упознали о напретку у вези с радно-пословном зоном Базимица, као и о зони Поље, а тражили смо додатну ургенцију за рјешавање одређених нејасноћа кад је ријеч о радно-пословној зони Хељдови (бивша касарна Слимена). Мислимо да је то изузетно важно јер поред стварања амбијента и рјешавања проблема грађана опћине Травник, мислимо да је стварање увјета за запошљавање наш примарни задатак у будућности – рекао је начелник Даутовић.