Премијер Новалић на свечаном отворењу првог БХ Телецом Премиум Схоwроом у Сарајеву

 • 13.08.2022.
 • Премијер Новалић на свечаном отворењу првог БХ Телецом Премиум Схоwроом у Сарајеву

  Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић присуствовао је данас у Сарајеву на званичном отворењу првог БХ Телецом Премиум Схоwроом "Од идеје до успјешне приче".

   

  - Желим честитати директору Кахриману и свим упосленицима БХ Телецома на још једној успјешној причи, чији резултат видимо око нас. Као већински власник БХ Телецома Влада Федерације БиХ је више него поносна на успјехе ове компаније, која увијек иде напријед, држећи корак с глобалним трендовима на пољу телекомуникација. Овај схоwроом, најмодернији у БиХ, је само посљедњи доказ тога – рекао је премијер Новалић.

   

  Додао је да је увјерен да је овај схоwроом само почетна тачка и најава нове телекомуникацијске ере у БиХ.

   

  - Сјајно је да смо у прилици данас отворити овако модеран простор управо у вријеме Сарајево Филм Фестивала када су све очи упрте у наш главни град. Користим прилику да изразим задовољство да су директори БХ Телецома и СФФ и ове године успоставили сјајну сарадњу на задовољство свих нас и наравно посјетитеља СФФ-а – рекао је премијер Новалић.

   

  Директор БХ Телецома Седин Кахриман објаснио је да је БХ Телецом Премиум Схоwроом први објекат овог капацитета.

   

  - Данас отварамо прву фазу, а укупан БХ Телецомм схоwроом је планиран на 700 квадратних метара. Вјерујем да ће корисници наших услуга имати прилику да у овом простору у потпуности доживе све оно што бх. компанија нуди да пробају и тестирају различиту врсту опреме, уређаје наших услуга – казао је Кахриман.

   

  Друга фаза схоwроома је простор на спрату, који ће бити намијењен за платформе које гради БХ Телецом.

   

  - Један дио простора бит ће намијењен за бх цонтент лаб платформу. Већ смо израдили највећу домаћу платформу за продукцију аудиовизуелних садржаја и на то смо поносни. Имамо своје прве каталоге са седам играних серија и пет играних филмова. Дио простора ће се користити за пројекције, пилот пројекте, за писање сценарија, док други дио простора бит ће намијењен за нашу платформу за стартапе и универзитете, за примјену напредних технологија, иновација и трећи дио простора ће се користити за наше пословне кориснике – констатовао је Кахриман.

   

  Отворењу БХ Телецом Премиум Схоwроома присуствовао је и директор Сарајево Филм Фестивала Јован Марјановић.