Premijer Novalić na svečanom otvorenju prvog BH Telecom Premium Showroom u Sarajevu

 • 13.08.2022.
 • Premijer Novalić na svečanom otvorenju prvog BH Telecom Premium Showroom u Sarajevu

  Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas u Sarajevu na zvaničnom otvorenju prvog BH Telecom Premium Showroom "Od ideje do uspješne priče".

   

  - Želim čestitati direktoru Kahrimanu i svim uposlenicima BH Telecoma na još jednoj uspješnoj priči, čiji rezultat vidimo oko nas. Kao većinski vlasnik BH Telecoma Vlada Federacije BiH je više nego ponosna na uspjehe ove kompanije, koja uvijek ide naprijed, držeći korak s globalnim trendovima na polju telekomunikacija. Ovaj showroom, najmoderniji u BiH, je samo posljednji dokaz toga – rekao je premijer Novalić.

   

  Dodao je da je uvjeren da je ovaj showroom samo početna tačka i najava nove telekomunikacijske ere u BiH.

   

  - Sjajno je da smo u prilici danas otvoriti ovako moderan prostor upravo u vrijeme Sarajevo Film Festivala kada su sve oči uprte u naš glavni grad. Koristim priliku da izrazim zadovoljstvo da su direktori BH Telecoma i SFF i ove godine uspostavili sjajnu saradnju na zadovoljstvo svih nas i naravno posjetitelja SFF-a – rekao je premijer Novalić.

   

  Direktor BH Telecoma Sedin Kahriman objasnio je da je BH Telecom Premium Showroom prvi objekat ovog kapaciteta.

   

  - Danas otvaramo prvu fazu, a ukupan BH Telecomm showroom je planiran na 700 kvadratnih metara. Vjerujem da će korisnici naših usluga imati priliku da u ovom prostoru u potpunosti dožive sve ono što bh. kompanija nudi da probaju i testiraju različitu vrstu opreme, uređaje naših usluga – kazao je Kahriman.

   

  Druga faza showrooma je prostor na spratu, koji će biti namijenjen za platforme koje gradi BH Telecom.

   

  - Jedan dio prostora bit će namijenjen za bh content lab platformu. Već smo izradili najveću domaću platformu za produkciju audiovizuelnih sadržaja i na to smo ponosni. Imamo svoje prve kataloge sa sedam igranih serija i pet igranih filmova. Dio prostora će se koristiti za projekcije, pilot projekte, za pisanje scenarija, dok drugi dio prostora bit će namijenjen za našu platformu za startape i univerzitete, za primjenu naprednih tehnologija, inovacija i treći dio prostora će se koristiti za naše poslovne korisnike – konstatovao je Kahriman.

   

  Otvorenju BH Telecom Premium Showrooma prisustvovao je i direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.