Премијер Новалић честитао Дан државности БиХ: ЗАВНОБиХ је путоказ ка сигурности и развоју наше домовине

  • 24.11.2022.
  • Премијер Новалић честитао Дан државности БиХ: ЗАВНОБиХ је путоказ ка сигурности и развоју наше домовине

    Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић у своје, и уиме Владе ФБиХ, упутио је честитку поводом Дана државности Босне и Херцеговине.

    - 25. новембар је један од најважнијих датума наше домовине, када је 1943. године, на Првом засједању ЗАВНОБиХ-а у Мркоњић Граду, потврђен хиљадугодишњи континуитет постојања наше државе и њен територијални интегритет у хисторијским границама. Тога дана јасно је поручено да је наша домовина – земља свих народа и грађана који овдје живе, у равноправности и заједништву. То нам је путоказ да заједно, једни с другима, равноправни и солидарни, можемо ићи даље на путу бескомпромисног очувања суверенитета и слободе, водећи нашу земљу ка сигурности и економском оснаживању, у окриље НАТО-а и Европске уније - изјавио је премијер Новалић.

    Подсјетио је да је актуелна Влада Федерације БиХ провела значајне економске и социјалне реформе, те подузела мјере на ублажавању посљедица глобалних криза изазваним  пандемијом ЦОВИД 19  и инфлацијом.

    - Реформски путеви који ће водити ка сигурности и развоју наше домовине морају се наставити. Никада не смијемо одустати од система вриједности демократије и једнакоправности свих људи који у овој предивној земљи живе. Морамо учинити све да будемо примјер напретка и јачања државе на свим њеним пољима, заједно унапређујући услове живота и рада свим њеним грађанима, а нарочито будућим генерацијама. С таквим жељама, у своје и уиме Владе Федерације БиХ, најискреније честитам Дан државности свим Босанцима и Херцеговицима у земљи и свијету - поручио је Новалић.