Потписан Меморандум о сарадњи Финансијске полиције ФБиХ и Агенције за ревизију приватизације

 • 07.10.2022.
 • Потписан Меморандум о сарадњи Финансијске полиције ФБиХ и Агенције за ревизију приватизације

  Главни инспектор Финансијске полиције ФБиХ Амел Топаловић и директор Агенције за ревизију приватизације у ФБиХ Ведад Дураковић потписали су данас у сједишту Федералне финансијске полиције у Сарајеву Меморандум о сарадњи.

   

  Резултат је то добре сарадње двије институције, а има за циљ повећање транспарентности и побољшање приступа подацима и документацији о привредним друштвима и банкама чији је државни капитал приватизиран, а којом располаже Финансијска полиција.

   

  Како је појаснио Топаловић, ова документација, подаци и информације сачињени су током инспекцијског надзора привредних друштава и банака чији је државни капитал приватизиран. Ради провођења и окончања поступака ревизије, ставит ће се на располагање и Агенцији за ревизију приватизације.

   

  - Меморандум је резултат заједничког опредјељења руководства наше двије институције да досадашњу успјешну сарадњу и размјену података и информација подигнемо на још виши ниво - истакао је руководилац Финансијске полиције.

   

  Дураковић је додао како ће, захваљујући овом меморандуму, али и кроз друге активности обје институције имати користи, а рад Агенције за ревизију приватизације добит ће додатно на важности, што доприноси и напретку у овој области, неопходном у приближавању БиХ ка ЕУ.

   

  - Финансијска полиција ФБиХ била је савременик дешавања приликом приватизацијских процеса те посједује значајну количину документације из тог периода и коју, према Закону о ревизији приватизације, Агенција треба да ревидира - појаснио је Дураковић.

   

  Закључено је како ће потписани документ допринијети већем броју успјешно окончаних поступака ревизије приватизације.