Помоћник Терзо у посјети Меморијалним центрима Вељаци и Поточари

 • 02.09.2022.
 • Помоћник Терзо у посјети Меморијалним центрима Вељаци и Поточари

  Помоћник федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата Мирза Терзо данас је, на позив Савеза добитника највећих ратних признања Федерације БиХ, обишао Меморијални центар Вељаци у Братунцу и Меморијални центар  Поточари у Сребреници.

  Том приликом положио је цвијеће на спомен обиљежја и одао почаст жртвама стравичних ратних злочина из 1992. године, те жртвама геноцида почињеног 1995. године.

  У свом обраћању истакао је да се оваквим манифестацијама његује успомена на најбоље синове и кћери БиХ. 

  - Свједочимо патриотизму и љубави према домовини. Исказујемо вјечну захвалност свим жртвама које су дале своје животе за домовину, а будућим генерацијама преносимо сјећање на отпор и да се никада не заборави почињени геноцид на овом простору - казао је Терзо.

  Уз помоћника федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата Мирзу Терзу и представнике Савеза добитника највећих ратних признања Федерације БиХ, у обиласку меморијалних центара била је и делегација Темељне борачке организације Армије Републике БиХ, као и званице опћина Братунац и Сребреница, саопћено је из Федералног миистарства за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата.