Pomoćnik Terzo u posjeti Memorijalnim centrima Veljaci i Potočari

 • 02.09.2022.
 • Pomoćnik Terzo u posjeti Memorijalnim centrima Veljaci i Potočari

  Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo danas je, na poziv Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH, obišao Memorijalni centar Veljaci u Bratuncu i Memorijalni centar  Potočari u Srebrenici.

  Tom prilikom položio je cvijeće na spomen obilježja i odao počast žrtvama stravičnih ratnih zločina iz 1992. godine, te žrtvama genocida počinjenog 1995. godine.

  U svom obraćanju istakao je da se ovakvim manifestacijama njeguje uspomena na najbolje sinove i kćeri BiH. 

  - Svjedočimo patriotizmu i ljubavi prema domovini. Iskazujemo vječnu zahvalnost svim žrtvama koje su dale svoje živote za domovinu, a budućim generacijama prenosimo sjećanje na otpor i da se nikada ne zaboravi počinjeni genocid na ovom prostoru - kazao je Terzo.

  Uz pomoćnika federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirzu Terzu i predstavnike Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH, u obilasku memorijalnih centara bila je i delegacija Temeljne boračke organizacije Armije Republike BiH, kao i zvanice općina Bratunac i Srebrenica, saopćeno je iz Federalnog miistarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.