БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

Одржана прва сједница Министарске координације за област социјалне политике у ФБиХ

 • 29.09.2023.
 • Одржана прва сједница Министарске координације за област социјалне политике у ФБиХ

  Федерално министарство рада и социјалне политике саопћило је да је данас у Бихаћу одржана прва конституирајућа сједница Министарске координације за област социјалне политике у Федерацији БиХ. Осим конституирања радног тијела и усвајања радних аката, тема прве сједнице била је израда каталога социјалних права и услуга на подручју Федерације БиХ.

   

  Овом приликом, федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић је истакао да се оснивањем Министарске координације настоји радити на усклађивању политика у области социјалне и дјечије заштите између федералне и кантоналних нивоа власти, а с циљем уједначавања права и услуга на подручју цијеле Федерације.

   

  - С првом сједницом ове координације кренули смо из Бихаћа да, између осталог, пошаљемо поруку да кантон који је номинално кантон број један није заборављен, да нам је важан и да желимо с овим важним послом кренути управо из Унско-санског кантона. Сви ресорни министри социјалне заштите на једном мјесту који заједнички раде на усаглашавању политика из области социјалне заштите су велика снага и ми данас из Бихаћа, сви заједно, шаљемо јаку поруку јединства система социјалне заштите. Социјалну заштиту стављамо у фокус интересовања јавности и доносиоца одлука, што је посебно важно у области превенције посљедица све чешћих негативних облика понашања - рекао је током сједнице министар Делић.

   

  Министарску координацију за област социјалне политике као радно тијело, на приједлог Федералног министарства рада и социјалне политике, именовала је Влада ФБиХ, а чине је кантонални министри из области социјалне политике свих десет кантона, по један члан из сваког ресорног министарства и федерални министар рада и социјалне политике.

   

  Сљедећа сједница заказана је за другу половину јануара 2024. године у Орашју, саопћено је из Федералног министарства рада и социјалне политике.