Новалић обишао локацију за изградњу: Ако за базен у Мостару не буде довољно 8 милиона КМ од Владе ФБиХ, издвојит ћемо колико буде потребно

 • 25.08.2022.
 • Новалић обишао локацију за изградњу: Ако за базен у Мостару не буде довољно 8 милиона КМ од Владе ФБиХ, издвојит ћемо колико буде потребно

  Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић и градоначелник Мостара Марио Кордић данас су обишли локацију Јужни логор, на којој ће се градити Олимпијски базен у Мостару. За ту намјену Влада Федерације БиХ осигурала је финансијску подршку у износу од осам милиона марака.

  - Ми смо као Влада осигурали новац, те је тиме ријешен највећи проблем, а то су финансије. Управо се чисти простор за базен, пројект је у фази израде, очекујемо да је сљедећи корак потпис уговора између Града Мостара и Владе ФБиХ. Већ сам на дочеку Лане Пудар рекао како је веза Мостара и Владе ФБиХ добитна комбинација. Желимо одржати ту енергије, те да овај пројекат у што краћем року угледа свјетло дана, поручио је премијер Новалић.

  Нагласио је да ће Влада ФБиХ издвојити онолико новца колико буде потребно да се радови на изградњи базена заврше.

  -Новац не смије бити проблем. Ако не буде довољно, издвојит ћемо још. Будући да су цијене нестабилне, можемо се прилагодити. Оно што се започне, мора се завршити, казао је Федерални премијер.

  Мостарски градоначелник Марио Кордић захвалио је на подршци Владе ФБиХ, те је казао како је ово „весели тренутак за Мостар.“

  - Налазимо се на локалитету Јужног логора, у просторном плану је управо ово подручје одабрано као најбоље за изградњу олимпијског базена, због микроклиме, прометне повезаности, а сама локација је у власништву Града Мостара, казао је Кордић.

  Подсјетио је како је локација на којој ће се градити базен некада била у власништву војске, а временом су у објекте на тој локацији уселиле школе и удруге, које ће добити замјенске просторе.

  - Направили смо план и данас смо кренули с радовима, како би могли кренути у наредну фазу, а то је почетак изградње базена, казао је мостарски градоначелник.

  У пратњи федералног премијера и градоначелника Мостара били су федерална министрица културе и спорта Зора Дујмовић, федерална министрица околиша и туризма Едита Ђапо, затим министар рада и социјалне политике Веско Дрљача, министар развоја, подузетништва и обрта Амир Зукић, те  предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић.