Новалић: Калесија од Владе ФБиХ повукла значајна средства за помоћ нижим нивоима власти

 • 24.08.2022.
 • Новалић: Калесија од Владе ФБиХ повукла значајна средства за помоћ нижим нивоима власти

  Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић изјавио је данас током посјете делегације Федералне владе Калесији да је та опћина од Владе ФБиХ повукла значајна средства за помоћ нижим нивоима власти.

  Појаснио је да се то односило на подршке због посљедица пандемије, затим подршке привреди, пољопривреди и инфраструктури.

  - Потребна је симбиоза активности Опћине, Кантона и Федерације БиХ за стварање бољих увјета за живот становништва Калесије, првенствено кроз развој нове привредне зоне, те спорта, културе, здравства и школства - нагласио је Новалић. 

  Навео је да није искључено да у наредном периоду Влада ФБиХ подржи и завршетак изградње спортске дворане у Калесији, кроз системски пројект изградње спортских дворана у ФБиХ.

  Новалић је појаснио да је договорено након избора почети израду закона о спорту којим би били ријешени настали дугови и осигурана системска подршка за спорт.

  Опћински начелник Сеад Џафић захвалио је федералном премијеру и министрима на посјети и значајним средствима које је Калесија добила за развој инфраструктуре.

  Делегација Владе ФБиХ на челу с премијером ФБиХ Фадилом Новалићем, а у којој су били и федерални министри расељених особа и избјеглица Един Рамић, развоја, подузетништва и обрта Амир Зукић, те пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић, данас је у Калесији положила цвијеће на спомен-обиљежје погинулим борцима и шехидима.