Новалић и начелница Ћулап разговарали о инфраструктурним пројектима у опћини Оџак

 • 02.09.2022.
 • Новалић и начелница Ћулап разговарали о инфраструктурним пројектима у опћини Оџак

  Након боравка у Оџаку, премијер Федерације БиХ Фадил Новалић посјетио је и Опћину Оџак, гдје је са начелницом Надом Ћулап разговарао о инфраструктурним пројектима чију реализацију помаже и Влада Федерације БиХ.

  Ријеч је прије свега о пројектима из области привреде и изградње инфраструктуре на овом подручју, а нарочито оним у којима су Федерација БиХ и опћина заједно учествовале.

  -Занима нас како су употребљавана средства која Федерација у знатно већем обиму задњих година трансферира према опћинама, јер смо примјетили да опћине то најрационалније и најбоље користе – казао је премијер Новалић.

  Додао је да је с начелницом Ћулап разговарао и о проблемима с којима се опћина Оџак суочава, с нагласком на конекцију у Свилају на коридор Вц, изградњи могућих индустријских зона, као и о комуналним питањима, одвозу смећа, те рјешавању  водоснадбијевања.

  - У наредном периоду усмјерит ћемо се ка рјешењу тих проблема које имају и неке друге опћине у Федерацији БиХ - казао је премије Новалић.

  Опћинска начелница Нада Ћулап презентирала је до сада завршене пројекте као и утрошак средстава за њихову имплементацију, а посебна пажња посвећена је граничном пријелазу Свилај и потреби да се уложе додатни напори да пријелаз напокон проради у пуном капацитету.

  Начелница Ћулап је изразила задовољство досадашњом сарадњом с Владом ФБиХ будући да је Влада ФБиХ одговорила на њихове позиве да помогну у реализацији пројеката из области саобраћајне и канализационе инфраструктуре.

  - По задњем јавном позиву Влада ФБиХ помаже нам да се саобраћајно град боље повеже, те уради проширење канализационе мреже - казала је начелница Ћулап.

  На данашњем састанку разговарано је и о пословним зонама Свилај I и Свилај II.