Министрица Влаисављевић организовала пријем за парапливачке репрезентативце Зулфића и Барлова

 • 06.02.2024.
 • Министрица Влаисављевић организовала пријем за парапливачке репрезентативце Зулфића и Барлова

  Федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић уприличила је данас, у Министарству, пријем за босанскохерцеговачке парапливачке репрезентативце, шампионе Исмаила Зулфића и Исмаила Барлова, а након њихових изузетних резултата из претходног периода.

  Била је ово прилика да наши спортисти, заједно с тренером из Пливачког клуба „Спид“ Амелом Капом, сумирају изврсну претходну годину у којој су остварили најбоље резултате на неколико натјецања, те  своје импресије подијеле с министрицом Влаисављевић и помоћником у Сектору за спорт Аднаном Џиндом. Министрица похвалила изузетан труд, вољу и пожртвованост дјечака, али и њихових родитеља и тренера Капе, који, упркос бројним потешкоћама не одустају од циља, резултата и медаља – наводи се у саопћењу Федералног министарства културе и спорта

  Министрица Влаисављевић је, истакавши колико су поноса и радости приуштили свима бриљантним успјесима и досадашњим постигнућима, обећала максималну подршку Федералног министарства културе и спорта у предстојећем, како су гости истакли, кључном раздобљу за Барлова и Зулфића.

  У овој години двојицу бх. парапливаче очекују Европско сениорско првенство у Португалу, Параолимпијске игре у Паризу, те Свјетска серија у Италији и Берлину.

  - Зулфић, који је до А норме за Европско сениорско првенство стигао на Отвореном првенству Хрватске у парапливању у Сплиту, те се тако придружио клупском колеги Исмаилу Барлову који је раније испливао норме за Мадеиру, говорио је о тренажном процесу и спортској свакодневници, с обзиром да на тренинге путује из Зенице, али и бројним другим вјештинама које посједује, а којима одушевљава, не само босанскохерцеговачку, него и свјетску јавност, наведено је у саопћењу Федералног министарства културе и спорта. Барлов и његов отац Нихад су још једном исказали захвалност министрици на дочеку који је Федерално министарство културе и спорта приредило у Исмаилову част, након освојене златне медаље на митингу Свјетске серије у парапливању, у Египту – наводи се у саопћењу из Министарства.

  Закључак састанка је да је неопходно системски ријешити статус Исмаила Барлова, Исмаил Зулфића, али и свих других спортиста како не би долазили у ситуацију да због системских пропуста, њихов одлазак на свјетску спортску позорницу остане под знаком питања, саопћено је из Федералног министарства културе и спорта.