Министрица Дураковић на Конференцији о заштити сигурности дјеце и младих у установама у ФБиХ

  • 28.11.2023.
  • Министрица Дураковић на Конференцији о заштити сигурности дјеце и младих у установама у ФБиХ

    Федерална министрица образовања и науке Јасна Дураковић, саопћено је из ресорног министарства, учествовала је на Конференцији "Заштита сигурности дјеце и младих у установама у Федерацији Босне и Херцеговине" у организацији СОС Дјечијих села БиХ која је данас одржана у Сарајеву. 

    - Ова врло важна конференција укључује презентације примјера из СОС Дјечијих села и других установа, наглашавајући како љубав, брига и стручност стварају позитивне промјене. Конференција је такођер важна, јер се расправља о примјени иновативних методологија у образовно-одгојним установама, с циљем пружања квалитетног образовања и одгоја сваком дјетету - нагласила је министрица Дураковић.

    Министрица је изразила опредијељеност Министарства у подршци пројектима који унапређују образовно-одгојне увјете за сву дјецу. Нагласила је и да ће ова тематика бити приоритет у додјели средстава у наредним годинама, те подсјетила на важност препознавања могућности код свих релевантних институција за побољшања и проналажења најбољих начина за осигурање сигурности и благостања дјеце.

    - Ова конференција представља не само размјену знања, већ обавезу за унапређење пракси и циљева усмјерених на бољу будућност дјеце под друштвеном заштитом. Ова дјеца су наша обавеза и ми као друштво носимо одговорност да их изведемо на прави пут - истакла је министрица Дураковић, саопћено је из Федералног министарства образовања и науке.