БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

Министар Рамић с градоначелником Кадрићем: Почиње реализација два важна инфраструктурна пројекта

 • 18.08.2022.
 • Министар Рамић с градоначелником Кадрићем: Почиње реализација два важна инфраструктурна пројекта

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић посјетио је Владу Брчко дистрикта БиХ гдје је са градоначелником Есед Кадрићем потписао уговоре за два инфраструктурна пројекта који ће бити реализирани у мјесним заједницама Шаторовићи и Бодериште.

  Проведбом ових уговора бит ће адаптиран и реконструисан кров на ЈУ XВ Основна школа у Шаторовићима, као и саниран објект амбуланте и матичног уреда у Бодеришту. Пројекте суфинансирају Федерално министарство расељених особа и избјеглица и Влада Брчко дистрикта БиХ.

  Овом приликом, министар Рамић и градоначелник Кадрић посјетили су XВ Основну школу гдје су с менаџментом школе разговарали о условима у којим ученици похађају наставу, као и амбуланту чија реконструкција ускоро почиње.

  - Завршавамо два важна пројекта који су директна корист за становништво у ове двије мјесне заједнице. Посебно нас радује да ћемо с Владом Брчко дистрикта БиХ суфинансирати санацију крова на основној школи. Оно што додатно оправдава овај пројекат је преко 100 ученика који похађају школу, од којих су већина из повратничке популације. Санацијом амбуланте и матичног уреда учинит ћемо угоднијим долазак и боравак мјештана из Бодеришта. С градоначелником Кадрићем смо разговарали и о будућим заједничким пројектима који су значајни за овај крај. Брчко је симбол заједничког живота – рекао је министар Рамић.

  Градоначелник Кадрић захвалио се Влади Федерације БиХ и министру Рамићу на досадашњој подршци, као и  издвојеним средствима, те изразио наду да ће успјешна сарадња бити настављена и у наредном периоду.

  - Захваљујемо Влади Федерације БиХ на помоћи  реконструкције крова у XВ Основној школи у Шаторовићима, те санацији амбуланте и матичног уреда у мјесној заједници Бодериште.  За школу у Шаторовићима је издвојено 60.000 КМ, а у МЗ Бодериште око 40.000 КМ - рекао је градоначелник Есед Кадрић.  

  Такођер је подсјетио да је Влада Брчко дистрикта БиХ аплицирала на јавни позива Федералног министарства „Изградња и санација инфраструктурних и других објеката значајну за ширу друштвену заједницу у мјестима повратка на простору Босне и Херцеговине за 2022. и 2023.“, чиме је омогућена финансијска подршка овим пројектима.

  - Вјерујем да ћемо и у наредном периоду учествовати у сличним пројектима које Федерална влада планира да покрене. Реализовање ова два пројекта у Брчком свједоче да Влада Федерације БиХ води рачуна о равномјерном развоју цијелог простора БиХ - нагласио је градоначелник Кадрић.