Министар Мартић у радној посјети Опћини Љубушки: За пројекте у ЗХК издвојено преко милион КМ

 • 27.07.2022.
 • Министар Мартић у радној посјети Опћини Љубушки: За пројекте у ЗХК издвојено преко милион КМ

  Федерални министар просторног уређења Јосип Мартић боравио је у у радној посјети Опћини Љубушки. У Градској управи Љубушког угостио их је градоначелник Ведран Маркотић. Тим поводом уприличено је потписивање уговора о суфинансирању осам пројекта из Западно-херцеговачког кантона које је подржало Федерално министарство просторног уређења. Укупна вриједност свих пројеката износи 1.269.100,61 КМ.

  Министар Мартић се захвалио на срдачној добродошлици и истакнуо како су пројекти из Љубушког, Груда, Посушја и Широког Бријега имали правовремене и квалитетно попуњене апликације захваљујући којима су испунили формално правне услове из јавног позива Министарства и омогућили си финансијску подршку од преко милион КМ.

  - Федералном министарству просторног уређења одобрена су већа финансијска средства из Буџета ФБиХ 2022. годину, тако да смо били у могућности подржати ваше пројекте са значајно већим износима него што је то био случај претходних година. Увјерени смо да ће ова подршка, након реализације пројеката, бити од користи свим грађанима Западно-херцеговачког кантона –рекао је министар Мартић.

  Градоначелник Љубушког Ведран Маркотић се уиме свих присутних представника опћина и градова из Западно-херцеговачког кантона захвалио министру Мартићу на додијељеним средствима за суфинансирању пројеката из области санације штета насталих услијед поплава и клизишта, те области утопљавања зграда ради уштеде енергије и заштите националних споменика.

  Потписивања уговора присуствовали су министар просторног уређења, градитељства и заштите околиша ЗХК Мирослав Рамљак, начелници опћина Груде Љубо Гризељ и Посушје Анте Бегић, те представник Уреда градоначелника Широког Бријега Иво Павковић, заступник у Заступничком дому Парламента ФБиХ Дарио Кнезовић, жупник Жупе св. Миховила Дриновци фра Јосип Миоч, као и секретар Федералног министарства просторног уређења Јосип Николић и замјеник министра Здравко Буљета.

  Уз наведене потписнике, у Љубушком су уговоре за пројекте из Херцеговачко-неретванског кантона пописали начелник Опћине Читлук Марин Радишић за пројект „Утопљавање ОШ Бијаковићи“, као и овлаштена заступница Града Чапљине Марија Пролета за пројекте „Провођење мјере енергетске ефикасности у згради Градске управе Чапљина“ и “Израда елабората конструктивне санације и санирање крова куле Гавранкапетановића у Почитељу са архитектонским освјетљењем“, саопћено је из Федералног министарства просторног уређења.