Министар Џиндић: Влада ФБиХ донијела одлуку о субвенцији за рачуне електричне енергије

 • 28.07.2022.
 • Министар Џиндић: Влада ФБиХ донијела одлуку о субвенцији за рачуне електричне енергије

  Федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић на данашњој конференцији за медије одржаној у Сарајеву, казао је да је Влада ФБиХ донијела одлуку о помоћи или субвенцији за рачуне електричне енергије за социјално угрожене категорије становништва.

  Напоменуо је да су прошле седмице одржани састанци са директорима Електропривреде Сарајево и Електропривреде ХЗХБ, с којима је разматрано неколико модела дјеловања, а на крају је донијета одлука да се користи модел из 2011. године који је најлакши за имплементирање.

  - Влада ФБиХ данас је донијела одлуку којом ће се око 70.000 корисника у наредних пет мјесеци додијељивати 20 КМ, а то је директна мјера од 100 КМ по породици. Остаје на снази мјера из 2011. године од плус пет КМ, односно плус седам везано за Електропривреду ХЗХБ која се неће укидати и након истека од пет мјесеци - казао је Џиндић.

  Додао је да су обје електропривреде у ову намјену издвојиле око десет милиона КМ, те да је исти модел понуђен и Влади КС за субвенционирање плина за грађане Кантона Сарајево, с обзиром да се у овом кантону користи 80 посто плина.

  - Надам се да ће Влада КС овај модел размотрити до 22. аугуста, када је заказан нови састанак, те ући у процедуру субвенционирања - закључио је министар Џиндић.