Министар Џиндић обишао Оператор-Терминале ФБИХ у Бихаћу: Hастављамо са снажним инвестицијама у терминале ФБиХ

 • 02.09.2022.
 • Министар Џиндић обишао Оператор-Терминале ФБИХ у Бихаћу: Hастављамо са снажним инвестицијама у терминале ФБиХ

  Федерални министар енергије, индустрије и рударства Нермин Џиндић данас је у Бихаћу посјетио Оператор Терминали Федерације БиХ гдје се састао с предсједником Управе ОТФ-а Хермедином Зорнићем.

  - Изузетно сам задовољан што могу најавити наставак снажних инвестиција у терминале ФБиХ најављене још прије енергетске кризе. Након реконструкције и пуштања у рад терминала у Живиницама, те почетка реконструкције терминала у Сарајеву, данас можемо најавити да ће до краја године почети радови на реконструкцији нафтних терминала у Бихаћу, а почеле су припреме и за реконструкцију терминала у Мостару - казао је министар Џиндић.

  - Наша визија је да морамо бити енергетски независни. Оно што смо најавили прије четири године полако се остварује и у наредном периоду ћемо окончати инвестициони циклус и имаћемо функционалне нафтне терминале у великим центрима у четири кантона - дадао је министар.

  Након завршетка циклуса инвестирања Федерација БиХ ће имати више од 220 милиона литара нафтних деривата резерви чиме це задовољити све директиве и упуте европских институција.

  Инвестиционим циклусом од преко 100 милиона конвертибилних марака први пут ћемо након ратних дешавања имати функционалне нафтне терминале на подручју цијеле ФБиХ.