Министар Делић посјетио дјевојку којој је Министарство суфинансирало набавку најсавременијег слушног апарата

  • 03.03.2024.
  • Министар Делић посјетио дјевојку којој је Министарство суфинансирало набавку најсавременијег слушног апарата

    Федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић посјетио је Удружење глухих Кантона Сарајево поводом обиљежавања Свјетског дана уха и слуха. Том приликом упознао се са дјевојком Бојаном, која је због болести већ у другој години живота почела губити слух, да би у 18. години остала потпуно без слуха, саопћено је из Министарства. 

    Како се наводи у саопћењу, Бојана нема родитеље, а њена жеља за животом и школовањем мотивација је њеним колегама и пријатељима у овом удружењу, који су у новембру прошле године аплицирали на програм подршке Федералног министарства рада и социјалне политике како би јој обезбиједили слушни апарат с којим може несметано студирати и радити. 

    - Поводом Свјетског дана уха и слуха, желим истакнути важност осигуравања једнаких прилика за све, посебно укључујући особе са инвалидитетом. Звучно окружење игра кључну улогу у животу сваког појединца, али посебно је важно за оне који се суочавају с изазовима губитка слуха. Федерално Министарство рада и социјалне политике настоји осигурати да особе с инвалидитетом имају приступ свим потребним ресурсима како би им се омогућио пуни и активни живот у заједници. Подржавамо иницијативе које промичу свијест о зивоту с инвалидитетом и пружају подршку особама са инвалидитетом у остваривању њихових потенцијала. И ове године имамо неколико програма суфинансирања програма, активности и пројеката непрофитних организација које пружају подршку особама са инвалидитетом јер само заједничким напорима можемо створити инклузивно друштво у којем се свака особа осјећа прихваћено и подржано - поручио је министар Делић поводом Међународног дана уха и слуха.

    Како се наводи у саопћењу, ово је уједно и позив свим организацијама и удружењима да слиједе примјер Удружења глухих Кантона Сарајево и на програме подршке Федералног министарства рада и социјалне политике пријављују програме и активности који ће побољшати квалитет живота њихових чланова.