Министар Дедић и помоћник министра Терзо посјетили Изачић

 • 14.08.2022.
 • Министар Дедић и помоћник министра Терзо посјетили Изачић

  Федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић и помоћник федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата Мирза Терзо посјетили су Изачић у Бихаћу. Овом приликом министар Дедић и помоћник Терзо присуствовали су 30. традиционалној манифестацији „Изачићу, поносан ми буди“.

   

  Помоћник Терзо је у свом обраћању истакао да је обиљежавање 30. годишњице херојске борбе мјештана Изачића у одбрани Бихаћа и Босне и Херцеговине сјећање на најбоље синове, али и подсјећање будућим геренацијама о ономе шта се десило.

   

  - Наставит ћемо подржавати изградњу спомен обиљежја широм БиХ, баш као што смо усвојили измјене закона којим смо побољшали статус дјеце, супруга и родитеље шехида, као и цјелокупне борачке популације – рекао је Терзо и истакао да ће Влада Федерације БиХ и даље наставити подржавати пројекте у Крајини.

   

  Терзо је додао да се не смије заборавити херојство свих оних који су дали животе и своју младост за слободу коју данас имамо.

   

  - Будимо поносни на своју државу и пут који смо прошли. Босне и Херцеговина је наша једина домовина, држава у којој су живјели наши  преци и у којој ће живјети наши потомци. На нама и генерацијама које долазе је обавеза да чувамо истину о нашој праведној борби и да не дозволимо да та истина икада буде угрожена – рекао је помоћник Терзо.

   

  Министар Дедић истакао је да му је част што присуствује 30. традиционалној манифестацији „Изачићу, поносан ми буди“. Казао је да је овај крај дао 88 шехида и девет цивилних жртава рата за нашу данашњу слободу.

   

  - Ми смо као Влада у овом мандату, у односу на све раније мандате, највише финансијских средстава дали за буџет Унско-санског кантона, за буџете наших градова и опћина, за инфраструктурне пројекте. Исто тако су данас накнаде борачким популација, пензионерима, социјалним категоријама и пољопривредницима редовне. Оне се и повећавају – рекао је министар Дедић и додао да ће се радити на томе да се те накнаде и даље наставе повећавати, а све с циљем побољшања животног стандарда сваког становника наше државе.