Мартић потписао уговоре: 730.000 КМ за пројекте у Кантону 10

 • 28.07.2022.
 • Мартић потписао уговоре: 730.000 КМ за пројекте у Кантону 10

  Федерални министар просторног уређења Јосип Мартић посјетио је Ливно гдје је с градоначелником Дарком Чондрићем потписао уговоре о провођењу шест пројеката из Кантона 10 чија је укупна вриједност 730.000 КМ.

  Том приликом министар Мартић је изразио задовољство због ове посјете, те истакао како су пројекти којим је аплицирано на јавни позив Федералног министарства просторног уређења испунили све прописане услове и на тај начин осигурали финансијску подршку из Буџета Федерације Босне и Херцеговине за 2022.  годину.

  - Потписивање ових уговора резултат је успјешно реализованих пројеката између Федералног министарстава просторног уређења и Кантона 10, стога сам увјерен како ће се и нови пројекти реализирати на добробит свих корисника, као и цјелокупног становништва ливањског краја - казао је министар Мартић.

  Градоначелник Ливна Дарко Чондрић захвалио се министру Мартићу на досадашњој подршци, као и издвојеном износу од преко 300.000 КМ за пројекте из Града Ливна, те изразио наду у будућу добру сарадњу федералних и кантоналних нивоа власти. Потписао је уговоре за три пројекта: „Санација прометнице Мегдан-Тушница“, „Пројект Стари град у Ливну Бистрички град“ и „Утопљавање зграде ОШ Фра Ловро Караула-Прилука“.

  Начелник Опћине Купрес Здравко Миоч потписао је уговоре за пројекте „Реконструкција локалних путева у насељима Велике и Мале Гредине“, „Конзервација археолошког подручја-Отиновци са остацима цркава из В, XВ и XИX стољећа кроз одржавање сеоског пута у Отиновцима“ и „Утопљавање административне зграде "Бијела кућа" у Купресу“. Министар унутрашњих послова Кантона 10 Марио Ловрић потписао је уговоре за пројект „Утопљавање зграде МУП-а К10 ради уштеде енергије“, док је овлаштени представник Меџлиса исламске заједнице Ливно Махир Кеврић потписао уговор за пројект „Реконструкција и рехабилитација Лала-пашине џамије“, саопћено је из Федералног министарства просторног уређења.