Martić potpisao ugovore: 730.000 KM za projekte u Kantonu 10

 • 28.07.2022.
 • Martić potpisao ugovore: 730.000 KM za projekte u Kantonu 10

  Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetio je Livno gdje je s gradonačelnikom Darkom Čondrićem potpisao ugovore o provođenju šest projekata iz Kantona 10 čija je ukupna vrijednost 730.000 KM.

  Tom prilikom ministar Martić je izrazio zadovoljstvo zbog ove posjete, te istakao kako su projekti kojim je aplicirano na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja ispunili sve propisane uslove i na taj način osigurali finansijsku podršku iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2022.  godinu.

  - Potpisivanje ovih ugovora rezultat je uspješno realizovanih projekata između Federalnog ministarstava prostornog uređenja i Kantona 10, stoga sam uvjeren kako će se i novi projekti realizirati na dobrobit svih korisnika, kao i cjelokupnog stanovništva livanjskog kraja - kazao je ministar Martić.

  Gradonačelnik Livna Darko Čondrić zahvalio se ministru Martiću na dosadašnjoj podršci, kao i izdvojenom iznosu od preko 300.000 KM za projekte iz Grada Livna, te izrazio nadu u buduću dobru saradnju federalnih i kantonalnih nivoa vlasti. Potpisao je ugovore za tri projekta: „Sanacija prometnice Megdan-Tušnica“, „Projekt Stari grad u Livnu Bistrički grad“ i „Utopljavanje zgrade OŠ Fra Lovro Karaula-Priluka“.

  Načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč potpisao je ugovore za projekte „Rekonstrukcija lokalnih puteva u naseljima Velike i Male Gredine“, „Konzervacija arheološkog područja-Otinovci sa ostacima crkava iz V, XV i XIX stoljeća kroz održavanje seoskog puta u Otinovcima“ i „Utopljavanje administrativne zgrade "Bijela kuća" u Kupresu“. Ministar unutrašnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić potpisao je ugovore za projekt „Utopljavanje zgrade MUP-a K10 radi uštede energije“, dok je ovlašteni predstavnik Medžlisa islamske zajednice Livno Mahir Kevrić potpisao ugovor za projekt „Rekonstrukcija i rehabilitacija Lala-pašine džamije“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.