Гендер центар ФБиХ: Тематска сједница посвећена економском јачању жена, жртава насиља у породици

 • 06.03.2023.
 • Гендер центар Федерације Босне и Херцеговине обавјештава да у сарадњи са Комисијом за једнакоправност сполова Представничког дома Парламента Федерације БиХ сутра (уторак, 7. марта/ожујка 2023. године), с почетком у 12:00 сати, у згради Парламента ФБиХ (ул. Хамдије Крешевљаковића бр. 3), организира тематску сједницу “Економско оснаживање жена жртава насиља”.

   

  Из Гендер центра истичу да ће на овој сједници путем излагања разматрати квалитетнија међуинституционална сарадња на унапређењу приступа финансијама и програмима за економско осамостаљивање жена, жртава насиља у породици, те анализа тренутног стања, као и приједлози унапређења за програме помоћи овој рањивој популацији.

   

  Присутнима ће се обратити предсједница Комисије за једнакоправност сполова Представничког дома Парламента ФБиХ Алма Кратина, директорица Гендер центра ФБиХ Ана Вуковић, директорица Федералног завода за запошљавање Хелена Лончар, директорица Фондације ИНФОХОУСЕ Џенана Алађуз, те директорица Фондације локалне демократије Јасмина Мујезиновић.

   

  Изјаве за медије планиране су у 11:30 сати.

   

  Молимо да медијски пратите овај догађај!

   

  Контакт особа из Гендер центра ФБиХ за додатне информације је Лејла Ходовић, е-маил лејла.ходовиц@гцфбих.гов.ба, број телефона 033/665-883.